Methode

Wij verzorgen onze cursussen middels een unieke en revolutionaire wijze:  de Connectiemethode©.

Puberhond Joep

De Connectiemethode© is geen trainingsmethode, maar een revolutionaire manier om vriendelijk en conflictvrij met honden te leren samenleven.
Alleen hondenscholen welke in het bezit zijn van de Quality Label Connectiemethode kunnen en mogen deze wijze van hondenbegeleiding uitvoeren.
Bij de Connectiemethode gaan je leren kijken naar de natuurlijke gedragingen van je hond, waarom hij iets doet en hoe je hier het beste mee om kunt gaan om een unieke wederzijdse en respectvolle band op te bouwen.

Connectie betekent verbinding op een natuurlijke wijze, elkaar begrijpen en aanvoelen is al een beloning op zich voor elkaar.
Wij begeleiden jou stap voor stap in de opvoeding van je hond met respecthouding van je eigen gevoelens en inzichten.

 Wij ondersteunen jou in de opvoeding van je hond.

Begeleiding en Hondentrainingen met respect voor het natuurlijke gedrag van de hond.
Een hond wordt geen mens en leeft dicht bij de natuur, maar heeft net als de mens emoties.
Begrip leren tonen voor de natuurlijke gedragingen en gevoelens van je hond. Honden moeten hun leefwereld ontdekken.
Bij ons ga je leren waarom een hond (zeker pups, pubers en honden met een "rugzakje" ) overal aan willen ruiken en honden deze informatie nodig hebben om een stabiel hondenleven op te bouwen. Slopen - Happen en bijten - sjorren aan de riem zijn vaak emotie's van honden welke (nog) niet hebben leren omgaan met hun leefomgeving.
Geen opgelegde oefeningen zoals:  - Kijk - Lig - Zit - zijn kunstjes van de hond of zuiver reflexen. Je hond doet dit om jou als mens te plezieren maar voelt of leert hier niets van.  Deze oefenen hoef je  helemaal niet op een trainingsveld te leren een hond doet dit uit zichzelf wel als hij zich goed voelt.
Je hond  dus op een plaats leren liggen kun je dus prima en snel zonder dit steeds te oefenen in een thuissituatie gedaan krijgen.
Een mooie gezegde binnen onze hondenschool is dan ook;
"Een alfahond heeft in zijn roedel wel wat anders te doen dan zijn roedlelgenoten te leren zitten"   
Met andere woorden:  Er zijn belangrijkere zaken op opvoedkundig vlak dan het leren zitten van je hond. 

• Communiceren in plaats van commanderen.   
Milde vorm van leiding en begrenzing leren geven aan je hond. Een hond heeft leiding en structuur nodig, dit geeft hem vertrouwen en rust.

• Wederzijds respect voor zowel hond als mens.
Begrip voor hondengedrag tonen, maar je hond dient ook begrip voor mensengedrag leren te tonen.
Denk hierbij aan:  Opspringen -Niet kunnen stoppen met blaffen - Voedsel op tafel negeren -  erg hard aan de lijn blijven trekken op volwassen leeftijd. 

• Je hond met respect leren op te voeden.

Oefeningen afdwingen met snoepjes werken doorgaans alleen maar averechts, gedragsproblemen ontstaan hier regelmatig door. (Z.g. positieve trainingsmethode's) . En waarom 'moet' een hond  b.v. bij iedere stoeprand zitten? Rustig wachten om samen over te steken volstaat toch ook?  Inziicht krijgen waarom een hond treuzelt, snuffelt, kijkt, ruikt en trekt aan de lijn en hoe hier mee om te gaan is toch veel zinvoller.
Honden zijn net als mensen geen stukjes klei die je naar je zin in een aantal weken in een  gewenst plaatje kunt vormen. 
Je hond binnen acht lessen opvoeden kan dus absoluut niet. Opgroeien en ontwikkeling van een hond is net zoals mensen leeftijdgerelateerd en een proces, dit heeft tijd, inzicht en geduld nodig.

Vanzelfsprekend geen prestatie's .
Iedere hond is net zoals zijn mens uniek in zijn doen en laten. Wij streven naar  het werken aan eeen goede en begripvolle relatie tussen jou en je hond.

Honden zijn intelligente wezens, wij vinden het ontplooien van deze intelligentie een must.
Stimuleren van gewenst gedrag door je hond het zelf te laten doen en ervaren. Wij noemen dit "zelfregulatie" Kinderen kauw je toch ook niet alles voor? Contineu oefeningen afdwingen d.m.v. snoepbeloning is louter manipulatie wat kan leiden tot het onstaan van ongewenst gedrag.
Maar ook vrijheid bieden en geven, dit creeert vertrouwen van je hond naar zijn mens toe.
Overigens In tegenstelling tot wat er gedacht wordt is een hond die voor je uit loopt NIET dominant, dominantie is totaal wat anders.
En een hond die bijvoorbeeld je bank of spullen sloopt PEST JE NIET. Honden pesten namelijk van nature niet, zit niet in hun gedragssysteem.

Veel aandacht voor communicatie van de hond.
Honden communiceren naar andere honden toe maar ook naar zijn mens, wat bedoelt hij en hoe "lees" je dit? Lichaamstaal leren lezen is een belangrijk element tijdens al onze cursussen.

Voorkomen van overtraining.
één uurtje training per week ruim voldoende is voor jou en je hond.
Een hond krijgt voldoende informatie en prikkels binnen in zijn belevingswereld. Veel rusten is ook erg belangrijk voor honden, en dit geld zeker voor de puppy's en pubers. Door te veel en te vaak te willen oefenen kunnen mogelijk gedragstoornissen in de hand gewerkt worden.
De cursus is ook bedoelt om inzicht in gedrag en gevoelens van je hond te verkrijgen, hiermee om te leren gaan wat weer een positief effect heeft op de opvoeding.

 • Aandacht voor groei en ontwikkeling hondenlichaam
Bewust worden dat een hondenlichaam in alle rust dient te groeien, natuulijke loopoefeningen dragen bij tot een verantwoorde spierontwikkeling om chronische blessure's op latere leeftijd te voorkomen, om onzekerheid bij honden tegen te gaan en te voorkomen.

Arktikel met specifieke uitteg Connecitiemethode©

 Copyright

De Connectiemethode© is een unieke en moderne wijze om meer begrip voor het gedrag van je hond te krijgen in onze nieuwentijdse levenswijze en hier mee leren om te gaan. Voorlopig is alleen hondenschool de Duinhonden gekwalificeerd om in de regio Kennemerland en Zaanstad betreffende methode uit te dragen. Wij merken dat er hondenscholen insinueren deze methode ook uit te dragen maar hebben hier geen expertise in (de klok horen luiden...). Dit vinden wij jammer en zeer misleidend voor hondeneigenaren omdat er hierbij een verkeerd beeld geschetst wordt van wat daadwerkelijk inhoud. Een goede hondenschool welke de connectiemethode onderricht moet middels een Quality Label kunnen aantonen dat zij daadwerkelijk studie's hebben afgemaakt of voltooid. Ook zijn Labelhouders verplicht ieder jaar bijgeschoold te worden om betreffende Qualitylabel te kunnen behouden. Let hier dus even op.
Teksten, en foto's mogen daarom niet letterlijk worden overgenomen door collega hondenschool houders.
Elk gebruik hiervan dient vooraf schriftelijk aangevraagd te worden bij auteursrechthebbende.

Al onze teksten en vooral de foto's zijn daarom copyrechtelijk beschermd.
Elk gebruik hiervan dient vooraf schriftelijk aangevraagd te worden bij auteursrechthebbende.