Asielhonden of Herplaatsers begeleiding

 

Hond asiel herfst 2 

Speciale begeleiding voor honden welke uit een Nederlands of Buitenlands asiel komen.

 

Als eerste in Nederland verzorgen wij begeleiding op maat voor honden welke geadopteerd zijn uit het binnen of buitenland of honden die om wat voor redenen ook meerdere malen zijn herplaatst.
Mede door onze hulp en werkzaamheden in (buitenlandse) asiels hebben wij veel ervaring en expertise in de belevingswereld van deze honden opgedaan.

Deze honden hebben vaak veel meegemaakt: agressie in hun leefwereld, verwaarlozing, mishandeling, pesten door kinderen.
Ondanks dit alles hebben deze honden bijna nooit het vertrouwen in de mens opgegeven en zijn zij vaak de meest lieve, trouwe, dankbare en sterkste honden die je je maar kunt voorstellen.

Gelukkig zijn er genoeg mensen die besluiten om zo’n hond een fijn en stabiel thuis te geven.
Speciaal voor deze groep honden bieden wij begeleiding op maat aan. 
Na een telefonisch intack gesprek met een professionele gedragsbegeleider, zal er mogelijk  eerst een een gedragsconsult in de thuissituatie plaatsvinden.
De gedragspecialtist zal tijdens dit consult je hond en thuissituatie observeren, vragen stellen over zijn achtergrond en ondersteunend advies verzorgen. Daarbij zal ook bekeken worden of het beter is om verder wat privelessen in de thuissituatie te volgen of dat jij en je hond toch in een klein groepje verder van elkaar kunnen gaan leren.

Wat ga je leren?

 Je hond te observeren.
Alleen dan kun je hem gaan begrijpen en zijn onzekerheid wegnemen.
Bijten, grommen, blaffen = Meestenal geen agressie en dominantie maar louter angst.
Opspringen, niet willen wandelen, naar andere honden uitvallen = Meestenal onzekerheid of stress
Hoe ga je hiermee om? Wat kun je ertegen doen?
Verwachtingen leren bijstellen.
Je hondenvriend leren de tijd te geven om aan zijn nieuwe leven te laten wennen. 
Helpen om een balans te vinden in de woon en leefomgeving van de hond.
Hoe om te gaan met andere mensen uit je omgeving, visite en gezinleden.
Leiding leren nemen en steun bieden
Je hond helpen in moeilijke situatie's door de leiding te nemen. (dit betekent NIET de baas moeten spelen)
wanneer de spanning/opwinding te hoog wordt voor je hond, maar ook steun te bieden wanneer je hond het allemaal even niet meer
begrijpt.

Het is toch niet zo leuk als je verwacht had
Verdriet of onmacht omdat je toch niet helemaal verwacht had dat je nieuwe hondenvriend zich even anders gedraagt dan dat je gehoopt had, maken wij regelmatig mee. Wij begrijpen dit helemaal en vertel het gerust aan ons. Samen bespreken wij wat je hieraan kunt doen.
Aai en massage technieken aanleren.
De hond vindt ongevraagd aaien over het algemeen helemaal niet zo leuk, terwijl de mens dit wel leuk vind.  Honden vinden het zeker fijn om gestreeld te worden in een ontspannen zetting. Vanuit het T.Touch principe worden een aantal technieken aangeleerd. (T.Touch is een kalmerende, stimulerende, aanraak techniek)

Opvoeden middels de Connectiemethode©

Speur en zoek oefeningen,
Deze oefeningen stimuleren de hond om zijn/haar lichamelijke, geestelijke en emotionele balans te vinden. Als gevolg neemt bijna automatisch ook het leervermogen en het zelfvertrouwen toe. Vlucht-, vecht- en staakreacties worden beter beheerst.
Informatie en aanmelden  06 21 40 89 68 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Voor honden die bij My Martin zijn geadopteerd en wat persoonlijke ondersteuning nodig hebben hanteren wij een korting van 10% op de begeleidingskosten (Groepscursus of Privéconsult)  
 
                                                                           Gedragsbegeleiding Asielhond